Gossipstory.gr
Γεύσεις

Πώς να φτιάξεις αυθεντικό burger!

Όλα τα μυστικά tips για υπέροχο απολαυστικό burger αλλά και για τέλειες συνοδευτικές πατάτες!

Υλικά

75 γραµµ. βούτυρο
2 λεπτοκοµµένα κρεµµύδια
100 γραµµ. Πιπεριές («κέρατα» ή καυτερές)
275 γραµµ. ζάχαρη
225 γραµµ. µηλόξιδο
1 µεγάλο καρότο καθαρισµένο και κοµµένο σε µικρά κυβάκια
1 κ.γ. µαραθόσπορο
1 κ.γ. σιναπόσπορο
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

1. Λιώνεις τα 2/3 του βουτύρου σε ένα µεσαίο τηγάνι σεµέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα µισά κρεµµύδια, αλατίζεις και σοτάρεις µέχρι να γίνουν διαφανήκαι µαλακά.
2. Κόβεις τις πιπεριές κατά µήκος και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες (ανάλογα µε την αντοχή σου, στις καυτερές αφαιρείς ή αφήνεις τους σπόρους).
3. Προσθέτεις τη ζάχαρη και το µηλόξιδο και ανεβάζεις τη θερµοκρασία. Ανακατεύεις συνεχώς τη ζάχαρη και προσθέτεις τα υπόλοιπα κρεµµύδια, το καρότο, το µαραθόσπορο και το σιναπόσπορο. Σιγοβράζεις για 20 λεπτά µέχρι το µείγµα να γίνει σαν σιρόπι. Προσθέτεις το υπόλοιπο βούτυρο.
4. Βγάζεις τη σος από τη φωτιά και σερβίρεις. Μπορείς να φυλάξεις την υπόλοιπη σε ένα αποστειρωµένο γυάλινο δοχείο.

Το Τυρί

Αν δε θες το τυρί που θα προσθέσεις να καλύψει τις υπόλοιπες γεύσεις, χρησιµοποίησε ένα ωριµασµένο τσένταρ ή µια γευστική γραβιέρα. Τα τυριά τύπου Λογάδι γευστικά υστερούν, αλλά συνιστώνται για όσους αποφεύγουν τις πολλές θερµίδες. Τα µπλε τυριά δίνουν προσωπικότητα στα τσίζµπεργκερ, όµως η έντονη γεύση τους υπερισχύει αυτής των άλλων
υλικών, γι’ αυτό απαιτείται προσοχή στην ποσότητα.

Οι τέλειες french fries

1. Οι καλύτερες πατάτες για τηγάνισµα δεν πρέπει να είναι πολύ φρέσκες (καλό είναι να έχουν χάσει µέρος της υγρασίας τους) και το εσωτερικό τους να είναι λευκό (π.χ. της Νάξου).
2. Αφού τις καθαρίσεις και τις ξεπλύνεις, πρώτα τις κόβεις σε ροδέλες και µετά σε παραλληλόγραµµα «µπαστουνάκια» ανάλογα µε το µέγεθος που έχεις αποφασίσει να τους δώσεις, από «σπίρτο» µέχρι «µικρό δάχτυλο». Για να φύγει το πολύ άµυλο, τις τοποθετείς σε ένα δοχείο κάτω
από τη βρύση.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζεις µια γενναία ποσότητα ελαιόλαδου
(ή ηλιέλαιο αν θες να ακολουθήσεις πιστά την αυθεντική συνταγή). Στεγνώνεις τις πατάτες και τις ρίχνεις στο λάδι όταν αυτό φτάσει τους 150?C. Τηγανίζεις για 5 λεπτά και τις βγάζεις.
4. Ανεβάζεις τη θερµοκρασία στους 190?C και ξαναρίχνεις τις πατάτες για
1-2 λεπτά. Αρταίνεις µε θαλασσινό αλάτι.

Τα σωστά tips για το μπιφτέκι! 

1. Ο κιµάς πρέπει να είναι πάντοτε σκέτος. Άλλο τα µπέργκερ κι άλλο τα µπιφτέκια. Τον πρώτο ρόλο τον παίζει το κρέας, όχι τα “μασκαρέµατά” του.

2. Το ψωµί πρέπει να είναι “ελαστικό”, απορροφητικό και αφράτο, όχι υγιεινό, πολύσπορο και µε βιολογικό αλεύρι από πετρόµυλο. Οι απαιτήσεις είναι συγκεκριµένες: Να αφήνει καθαρές δαγκωµατιές χωρίς να θρυµµατίζεται, να απορροφάει τα (πολλά) υγρά και να µειώνεται ο όγκος του κατά το δάγκωµα.

3. Το κρεµµύδι δεν πρέπει να έχει µεγάλη αψάδα. Η ισορροπία στις γεύσεις των υλικών είναι το ζητούµενο, όπως άλλωστε και στο σουβλάκι.

4. Η ντοµάτα δεν πρέπει να είναι πολύ “γενναιόδωρη”. Πρώτον, γιατί οι χυµοί στα µπέργκερ συνήθως περισσεύουν και, δεύτερον, γιατί υπάρχει θερµοκρασιακή διαφορά από τα υπόλοιπα υλικά.

5. Για το µπιφτέκι απαιτείται µοσχαρίσιος κιµάς από ένα καλό κοµµάτι µε µέτριο λίπος, όπως είναι το κιλότο, µία φορά περασµένος από τη µηχανή. Δε χρειάζεται άλλο υλικό.

Πηγή:yupiii.gr

Related posts

Κέικ με μέλι και καρύδια

editor

Σάντουιτς κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

Αναστάσης Δαφνής

Τραγανές κοτομπουκιές με σως γιαούρτι και ανάμεικτη σαλάτα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live