Έχει αποδειχθεί πως μερικές υγιεινές διατροφές μπορούν να αποτελέσουν την βάση για αύξηση του σακχάρου στο αίμα, με συνέπεια την απελευθέρωση ινσουλίνης. Τότε η ορμόνη δίνει σήμα στον οργανισμό και αποθηκεύει τις τροφές σε μορφή λίπους και δεν διασπά τις ήδη αποθηκευμένες ποσότητες λίπους.
Δείτε παρακάτω αυτές τις τροφές:
Δημητριακά με χαμηλά λιπαρά
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων και πολλές φορές στα συστατικά τους περιλαμβάνεται πρόσθετο σιρόπι με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.
Ζυμαρικά ολικής άλεσης
Οι σπόροι περιέχου μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης και ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, όμως αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες.
Αχλάδι
Ακόμη και τα φυσικά σάκχαρα πυροδοτούν την απελευθέρωση ινσουλίνης. Το αχλάδι είναι ένα από τα φρούτα που μας φορτώνει με τις περισσότερες θερμίδες από ζάχαρη.
Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Πολλοί παραγωγοί προσθέτουν ζάχαρη στα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά προκειμένου να αντισταθμίσουν το γευστικό αποτέλεσμα.
Πηγή: onmed.gr