Η κρέμα καταλάνα αποτελεί την ισπανική εκδοχή της γαλλικής κρεμ μπρουλέ.
Δες πώς να τη φτιάξεις! Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη!!
Υλικά:
4 κούπες γάλα
2/3 της κούπας ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
8 κρόκους αυγών
Μιάμιση με δύο κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
1. Βάλε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, πρόσθεσε τέσσερις κουταλιές ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και άφησέ τα να βράσουν.
2. Στο μεταξύ σπάσε τα αυγά και κράτα μόνο τους κρόκους. Βαλ’τους σε ένα μπολ με δύο κουταλιές ζάχαρης και το κορν φλάουρ. Ανακάτεψε.
3. Σιγά σιγά ρίχνε το μείγμα του αυγού στο ζεστό γάλα, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε, ανακατεύοντας τακτικά, για πέντε λεπτά μέχρι να λεπτύνει η κρέμα.
4. Βάλε την κρέμα σε ένα πιάτο ή σε ατομικά μπολάκια και άφησέ την να κρυώσει. Βαλ’τη στο ψυγείο για περίπου μία ώρα και λίγο πριν τη σερβίρεις πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
