ΥΛΙΚΑ:
7 μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
ξύδι [προτείνω μηλόξυδο,έχει πιο ήπια γεύση]
ελαιόλαδο [όσο πάρει ]
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε σκουπίζετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε να στο φούρνο σε λαδωμένο ελαφρώς ταψί.
Μόλις καταλάβετε με ένα πιρούνι ότι είναι έτοιμες τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν .
Τις ξεφλουδίζετε και με ένα κουταλάκι βγάλτε λίγα από τα σπόρια ,για να μην πικρίζει.
Τις πολτοποιείτε στο μούλτι ,η στο μίξερ ,λίγες λίγες και αδειάζετε σε ένα μπολ.
Προσθέστε σε κάποια από τις φορές που θα πολτοποιείτε τις μελιτζάνες και το σκόρδο να λιώσει κι αυτό .
Έχετε λοιπόν βάλει το πολτό από τις μελιτζάνες και των σκόρδων στο μπολ, αρχίζετε τώρα ανακατεύοντας να προσθέτετε αλάτι,πιπέρι,λάδι,και ξύδι ,ανακατεύετε συνέχεια κ δοκιμάζετε προσθέστε τα υλικά και σταματήστε εκεί που σας ικανοποιεί η γεύση .[εγώ για το ανακάτεμα χρησιμοποιώ τον αυγοδάρτη.]Υπέροχο συνοδευτικό ,τρώγεται κι επάνω στο ψωμάκι!
Πηγή:mageirikikaisintages.blogspot.gr
