Σήμερα φυσικά θα φάμε ζυμαρικά! Γιατί γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα τους. Σήμερα δεν είναι γιορτή μόνο για αυτούς που παράγουν ζυμαρικά, αλλά και γι’ αυτούς που τα καταναλώνουν. Δηλαδή τους πάντες!
Ελάχιστοι το γνωρίζουν, αλλά η 25η Οκτωβρίου γιορτάζεται εδώ και 21 χρόνια ως η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών! Όλα ξεκίνησαν μια μέρα σαν σήμερα το 1995 και το παγκόσμιο συνέδριο ζυμαρικών που έγινε (πού αλλού;) στην Ρώμη. Η επιτυχία εκείνου του συνεδρίου έφερε την ιδέα να θεσπιστεί εκείνη η ημερομηνία ως μια ευκαιρία, για να προωθείται σε όλο τον κόσμο η διατροφή με ζυμαρικά και οι διάφοροι τρόποι που αυτά μπορούν να περιληφθούν σε οποιοδήποτε διατροφικό πλάνο.
Light μακαρονάδα με λεμονάτο πέστο:
1 συσκευασία μακαρόνια (σπαγγέτι)
110 γρ. Παρμεζάνα (πεκορίνο) κομμένη σε κυβάκια
6 κλων. Σκόρδο
2 κούπες φύλλα σπανάκι
1 κούπα φύλλα βασιλικού
Μισή κούπα κομμένα καρύδια
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
1/4 κουτ.γλ. ξύσμα λεμόνι
Λίγο αλάτι
2 κουτ.γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράσε νερό και ρίξε αλάτι.
Βράσε τα μακαρόνια για περίπου 12 λεπτά (δες τις οδηγίες της συσκευασίας)
Στράγγιξέ τα και σέρβιρέ τα σε μια πιατέλα.
Σε ένα μίξερ βάλε το τυρί, το σκόρδο, το σπανάκι, τον βασιλικό, τα καρύδια, τον χυμό, το ξύσμα και αλάτι.
Ρίξε λίγο ελαιόλαδο στο μείγμα και ανακάτεψε τη σάλτσα με τα μακαρόνια.
Καλή όρεξη!