Gossipstory.gr
Κοινωνία

Μύκονος: Χαμός με ξαπλώστρες σε γνωστό beach bar-restaurant!

“Πόλεμο” κατά του “Nammos” κήρυσσε η  γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα… 

Σύμφωνα με την ίδια ο ιδιοκτήτης του beach bar-restaurant “Νammos” κατηγορείται για παραβάσεις στον αιγιαλό καθώς και τυχόν φορολογικές ατασθαλίες. Συγκεκριμένα οι ξαπλώστρες του «Nammos» είναι από μαόνι και ατσάλι κορυφαίας ποιότητας, σχεδιασμένες από τα χέρια του γνωστού designer Αντώνη Λογοθέτη, κοστίζουν 2.800 ευρώ η μία δίχως το στρώμα Loro Piana, κόστους 1.000 ευρώ, και την ομπρέλα Tuuci, αξίας 1.200 ευρώ, τα οποία ανεβάζουν το κόστος αγοράς του κάθε ομπρελοκαθίσματος στο υπερβολικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες του beach bar-restaurant έριξαν πριν από έναν χρόνο στην άμμο της Ψαρούς περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην αγορά 300 σχεδόν ομπρελοκαθισμάτων, με τα αναπαυτικά τους στρώματα να απευθύνονται σε απαιτητικό πελατολόγιο, το οποίο σε λίγες μόλις ώρες μπορεί να ξοδέψει χρηματικά ποσά που ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν τα 100.000 ευρώ, ίσως και να τα ξεπεράσουν, ανάλογα το status quo του πελάτη. 

Επιπλέον, το μίσθωμα στην Ψαρού, όπως παραδέχθηκε και το υπουργείο Οικονομικών, ήταν στα 30 ευρώ το τ.μ. μέχρι το 2015 και αναπροσαρμόστηκε στα 80 ευρώ παρά την έντονη αντίδραση του τότε δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου για την κατακόρυφη άνοδό του. Τι είχε συμβεί; Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος επικαλούνταν μία μόνο σύμβαση της επιχείρησης, τη μικρότερη από τις τέσσερις συνολικά που έχει υπογράψει το «Nammos» με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας. Δίχως να το διευκρινίζει, αναφερόταν στη σύμβαση που αφορά στο μπαρ «Shisha», το οποίο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εστιατορίου, όπου πράγματι αντιστοιχούν 27 σετ με ξαπλώστρες και ομπρέλες. 

Δεν ανέφερε όμως, άγνωστο γιατί, τις υπόλοιπες τρεις συμβάσεις βάσει των οποίων δικαιολογείται ο αριθμός των 200 περίπου ομπρελοκαθισμάτων που συνωστίζονται κατά μήκος της παραλίας. Συνολικά το «Nammos» εκμισθώνει τέσσερα κομμάτια παραλίας αντί 400.000 ευρώ την τριετία, όσο είναι η διάρκεια της σύμβασης της επιχείρησης με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας. 

 Το «Nammos» απαντά πως

 Σύμφωνα με πρόσωπα που εκπροσωπούν την επιχείρηση «Nammos», η διεύθυνση του καταστήματος φροντίζει να είναι σύννομη με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για την εκμετάλλευση του αιγιαλού. Παραθέτουν δε μερικά ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία αναφορικά με τα υψηλά χρηματικά ποσά που αφορούν στα έσοδα που αποκομίζει το Ελληνικό Δημόσιο (φόροι και εισφορές) από τη δραστηριότητά του. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι από το χρονικό διάστημα 1/7/2015 έως 30/6/2017 το «Nammos» πλήρωσε στο Ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 8.450.000 ευρώ. Επισημαίνουν ότι η επιχείρηση απασχολεί κάθε χρόνο και κατά μέσο όρο περισσότερα από 250 άτομα προσωπικό, καταβάλλοντας σε μισθοδοσίες περισσότερα από 2.300.000 ευρώ.
Οπως και το ότι διοργανώνει μουσικά γεγονότα που όχι μόνο διαφημίζουν την Ελλάδα, αλλά προσφέρουν και σημαντικά έσοδα στον κρατικό κορβανά. Χαρακτηριστικά ο συνολικός απολογισμός της πρόσφατης συναυλίας του Αντώνη Ρέμου με τον Ερος Ραματσότι άγγιξε τα 1,6 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από ΦΠΑ τα 385.000 ευρώ.
 

Ο τιμοκατάλογος της ξαπλώστρας

Εξωφρενικά ποσά χρεώνουν τους τουρίστες οι μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης που δραστηριοποιούνται στις φημισμένες παραλίες της Μυκόνου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει από την ισχύουσα νομοθεσία πλαφόν στην τιμή της ξαπλώστρας, οι ιδιοκτήτες των beach bar χρεώνουν όσο θέλουν και μάλιστα αποκομίζουν μεγάλα κέρδη, καθώς είναι γνωστό ότι ο τουρισμός της Μυκόνου απευθύνεται πλέον μόνο σε υψηλά βαλάντια. 
 Συγκεκριμένα, το «Scorpios» στην παραλία της Παράγκας χρεώνει 150 ευρώ το σετ ξαπλώστρα-ομπρέλα, ενώ πληρώνει στο Ελληνικό Δημόσιο 65 ευρώ για κάθε τ.μ. άμμου που εκμεταλλεύεται. Το παραπλήσιο beach bar «Kalua» χρεώνει 50 ευρώ το σετ και πληρώνει επίσης 65 ευρώ για κάθε τ.μ. παραλίας.

 Στην παραλία της Ψαρούς, το «Nammos» χρεώνει 120 ευρώ το σετ, ενώ πληρώνει την υψηλότερη τιμή για κάθε τ.μ. άμμου που εκμεταλλεύεται, δηλαδή 80 ευρώ. Το παράλογο είναι ότι η διπλανή επιχείρηση με την επωνυμία «Cavo Psarou» που διαθέτει στους λουόμενους πλαστικές καρέκλες και φθηνές ξαπλώστρες αντί 25 ευρώ το σετ, πληρώνει στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας τα ίδια χρήματα με το «Nammos», δηλαδή 80 ευρώ το τ.μ.!
 Οι φθηνότερες χρεώσεις εντοπίζονται στον Πλατύ Γιαλό. Εκεί το beach bar «Yialo Yialo» δίνει το σετ για 20 ευρώ, ενώ η διπλανή επιχείρηση με την επωνυμία «Branco» το χρεώνει 80 ευρώ. Και οι δύο επιχειρήσεις πληρώνουν 65 ευρώ το τ.μ. παραλίας που εκμεταλλεύονται. 
 Οι Μυκονιάτες καταγγέλλουν ότι σε αρκετές παραλίες σημειώνεται το αδιαχώρητο από τις ξαπλώστρες και δεν υπάρχει δίοδος προς την παραλία, ούτε τα απαραίτητα από τη νομοθεσία κενά σημεία για να μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν για να καθίσουν σε ξαπλώστρα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην παραλία Καλό Λιβάδι, όπου τα εγκαταστημένα beach bar φαίνεται να έχουν τοποθετήσει τριπλάσια ομπρελοκαθίσματα απ’ όσα αναγράφονται στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει. Το ίδιο και στον Πλατύ Γιαλό, όπου έχουν καταγραφεί καταγγελίες που αφορούν μέχρι και σε εκφοβισμό των λουομένων από σεκιούριτι των παραθαλάσσιων καταστημάτων που «βαφτίζουν» πριβέ τα κομμάτια της παραλίας μπροστά από τις επιχειρήσεις τους. 

Related posts

Νέα 24ωρη απεργία σε μετρό και τρόλεϊ!

Αναστάσης Δαφνής

Αυτές είναι οι «αυστηρώς ακατάλληλες» παραλίες για κολύμπι

Αναστάσης Δαφνής

Το τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη – Ποιοι πήγαν στην κηδεία

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live