Υπέροχα μπισκότα ιδανικά για πρωινό!
Υλικά:
- 100 γρ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
- 120 γρ. μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. βρόμη
- 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
- 1 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το ταχίνι, την κανέλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κουβερτούρα, τα καρύδια, τη βρόμη, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη, τη βάζουμε μέσα σε ένα κουπ πατ με το σχήμα της αρεσκείας μας, πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να πάρει το σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.