Gossipstory.gr
Γεύσεις

Moelleux με σοκολάτα και καφέ

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το γλυκό!

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
175 γρ. βούτυρο
4 αυγά μεσαία
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. καφέ εσπρέσο ή 1 κ.σ. κοφτή στιγμιαίο καφέ
85 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

σαντιγί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το βούτυρο και μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί και αφήνουμε να λιώσουν.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Βάζουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, βάζουμε τον καφέ, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα 2/3 από τα ατομικά φορμάκια που έχουμε βουτυρώσει και κακαώσει.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε αμέσως με σαντιγί.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

«London Olive Awards»: Τα κορυφαία ελαιόλαδα του κόσμου δίνουν ραντεβού στο Λονδίνο!

Αναστάσης Δαφνής

Σουφλέ με τόνο και λαχανικά για αποτοξίνωση…

supervisor

Σαλάτα coleslaw με σπιτική μαγιονέζα

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live