Υλικά:
1 φλ. νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
2 πρέζες αλάτι
1 φλ. αλεύρι
3 αβγά
λάδι για τηγάνισμα
Σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει.
Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη. Σε τηγάνι ρίχνουμε μπαστουνάκια στο καυτό λαδι. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Λιώνουμε όση σοκολάτα θέλουμε σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε από πάνω
Της Γιώτας Πανοπούλου
Διαβάστε επίσης: