Τι χρειαζόμαστε:
- 5-6 αγγουράκια τουρσί (πίκλες)
- 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένo 4-5 λεπτά
- 7-8 φέτες ζαμπόν ή πάριζα
- 1 πακέτο μακαρόνια κοχυλάκια βρασμένα
- 5-6 κουτ.σούπας μαγιονέζα light
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 0% λιπαρά
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα, το κρεμμύδι και τον άνηθο σε μεγάλο μπόλ.
- Αλατίζουμε ελαφρώς τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε μέσα.
- Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τα αγγουράκια μέχρι να βράσει το καλαμπόκι και τα προσθέτουμε κι αυτά.
- Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμώ τα κοχυλάκια σαν ζυμαρικό γιατί δημιουργεί κενό εσωτερικά με το βράσιμο και μπαίνει το υλικό μέσα και είναι πολύ ωραίο. Το γιαούρτι πρέπει να είναι σίγουρα light για να είναι νερουλό.
πηγή: sintagestispareas.gr