Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας

Θα χρειαστείτε μόνο 15 λεπτά για να την ετοιμάσετε και 50 λεπτά για το ψήσιμο!   

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά κοντά με τρύπα
βούτυρο, για το βουτύρωμα του ταψιού
αλεύρι, για το αλεύρωμα του ταψιού
1 πακέτο φύλλο κρούστας αλμυρό
ελαιόλαδο, για το άλλειμα των φύλλων
200 γρ. κασέρι τριμμένο
300 γρ. φέτα σε κομμάτια
100 γρ. λιαστές ντομάτες
100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γρ. απάκι
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι.
Βουτυροαλευρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι 35×45 εκ. και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα αλείφοντας καλά με ελαιόλαδο ανάμεσα από κάθε φύλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, με τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζουμε μέσα στο ταψάκι.
Σκεπάζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα έχουμε αλείψει καλά ένα-ένα με ελαιόλαδο και διπλώνουμε όμορφα τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω από το ταψάκι.
Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα μας για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Πιτάκια με κιμά και φέτα

editor

Κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο

editor

Ψαροκροκέτες

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live