Υπέροχη συνταγή για την πρωτομαγιά!
Υλικά
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
χυμό από ½ λεμόνι
12 ντοματίνια βελανίδια
13 κλ. σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη κορνέ 8 χιλιοστά.
Καρφώνουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι κάθε ντοματίνι από τη πλευρά του τσαμπιού μέχρι να βγει στην απέναντι άκρη.
Αφαιρούμε το καλαμάκι και βάζουμε ένα κλωναράκι σχοινόπρασο στην τρύπα. Αυτό θα είναι το κοτσάνι της τουλίπας.
Από την απέναντι πλευρά με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε μέχρι τη μέση έναν σταυρό στο ντοματίνι. Με το δάχτυλό μας αφαιρούμε τα σπόρια και γεμίζουμε τα ντοματίνια με το μείγμα του τυριού.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα ντοματίνια και με το έξτρα κλωναράκι σχοινόπρασου δένουμε σε μπουκετάκι και σερβίρουμε.
Πηγή:akispetretzikis.com