Gossipstory.gr
Γεύσεις

Λουκουμάδες

Αντί για σιρόπι μπορείτε να περιχύσετε τους λουκουμάδες με μελί.

Υλικά

  • 70γρ. ρύζι γλασσέ
  • 500ml. xλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1κ.σ. μέλι
  • 350 – 400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για το σιρόπι:

  • 500γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 500ml. νερό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Υλικά για το σερβίρισμα:
  • Καρύδια
  • Λίγο θυμάρι
  • Παγωτό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να γίνει λαπάς. Μόλις ετοιμαστεί το αδειάζουμε μέσα στο multi και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας χυλός. Αδειάζουμε το χυλό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Όταν είναι ακόμα χλιαρός ρίχνουμε μέσα στο μπολ, το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σκεπάζουμε το μπολ με το χυλό με μια μεμβράνη και τον αφήνουμε να φουσκώσει για 20-30 λεπτά. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνουμε με τα χέρια το χυλό και πιέζοντάς τον ελαφρά ώστε να περνάει ανάμεσα από τον αντίχειρα και το δείκτη παίρνουμε μισές κουταλιές του γλυκού και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές. Μόλις ετοιμαστούν βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια. Εκτέλεση για το σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Ρίχνουμε για 10-15δευτ. τους ζεστούς λουκουμάδες στο κρύο σιρόπι και τους αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με παγωτό, θρυμματισμένα καρύδια και θυμάρι.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Related posts

Κοτόπουλο παρμεζάνα

supervisor

Κορμός πραλίνα

Γιάννης Μαυρίδης

Ποντιακή Ωτία

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live