Gossipstory.gr
Γεύσεις

Λαχταριστά cupcakes!

Το φθινόπωρο έχει μπει πλέον για τα καλά, οπότε τι καλύτερος τρόπος να χρωματίσουμε την καθημερινότητά μας, φτιάχνοντας απολαυστικά cupcakes! Ταρατατάμ, ας ξεκινήσουμε λοιπόν με cupcakes λεμονιού:

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 ¼ φλιτζ. αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 ¼ φλιτζ. ξινόγαλο ή αριάνι
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 8 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
  • επιπλέον Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο για τα φορμάκια

Για το γλάσο

  • 150 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 80 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χυμός 1 λεμονιού

Για τη διακόσμηση

  • χρωματιστή ζάχαρη
  • παπαρουνόσπορος

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  2. Αλείφουμε με λίγο Flora τα φορμάκια, που θα χρησιμοποιήσουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. (Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε ειδικά χαρτάκια – θήκες). Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι.
  3. Ρίχνουμε το Flora με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τα ασπράδια, το ξινόγαλο, τον παπαρουνόσπορο (εάν βάλουμε) και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι.
  6. Μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί στα υγρά υλικά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγο. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 °C για 25 λεπτά περίπου.
  7. Για το γλάσο, χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
  8. Μόλις βγάλουμε τα cupcake από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σκεπάζουμε με το γλάσο.
  9. Εάν θέλουμε μεταφέρουμε το γλάσο σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με κορνέ.
  10. Τα πασπαλίζουμε με χρωματιστή ζάχαρη και παπαρουνόσπορο.

Related posts

Spring rolls

editor

Σπιτικό παστέλι

editor

Κουραμπιέδες

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live