Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κρέμα φράουλας και σοκολάτας

Με την κρέμα αυτή μπορούμε να αλείψουμε μπισκότα, κέικ ή να την χρησιμοποιήσουμε ως επικάλυψη τούρτας!

Υλικά

400 γρ. φράουλες φρέσκιες, πολτοποιημένες
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 35°C-40°C (δηλαδή τόσο που να το αισθανόμαστε χλιαρό στο δάχτυλό μας) και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά, κατά προτίμηση με ένα μπλέντερ χειρός προσέχοντας ώστε η κρέμα να μην πάρει αέρα. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή:steliosparliaros.

Related posts

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρόφιμα του Πασχαλινού τραπεζιού.

supervisor

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

editor

Ώρα για πρωινό: Συνταγή για τηγανίτες

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live