Υλικά συνταγής
- κουνουπίδι – 1 μέτριο
- μανιτάρια – 170γρ.
- πιπεριά – 1/2, ψιλοκομμένη
- κρέμα γάλακτος – 400γρ.
- κίτρινο τυρί τριμμένο – 200γρ.
- σκοτσέζικο ουίσκι – 6 κ.σ.
- βρώμη – 2 κ.σ.
- μοσχοκάρυδο – 1/2 κ.γ.
- καρύδια – 1/3 της κούπας
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Κόβουμε τις φουντίτσες από το κουνουπίδι και τις βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε καλά το κουνουπίδι και πλένουμε καλά τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβουμε.
Τοποθετούμε στο ίδιο μπωλ το κουνουπίδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το τυρί και μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ουίσκι και τη βρώμη.
Περιχύνουμε το μείγμα της κρέμας σε ένα βαθύ πυρέξ και προσθέτουμε το κουνουπίδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε για 45 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.
πηγή: synatgesmas.gr