Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο με ντοματίνια και βασιλικό

Υλικά

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά, αλλά μην το κάψετε.
  2. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν και να ροδίσει. Το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  3. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
  4. Προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μόλις βγάλουν τα ζουμάκια τους, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν τα παραμαγειρεύετε γιατί δεν θέλετε να διαλυθούν και να γίνουν σάλτσα.

Tips
*Το μυστικό είναι να βγει ζουμερό το κοτόπουλο. Με ένα μαχαίρι προσεχτικά χαράζετε ένα κομμάτι για να το δείτε στο εσωτερικό. Τη στιγμή που από ροζ γίνεται άσπρο πρέπει να βιαστείτε να το κατεβάσετε από τη φωτιά.
*Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με ψαρονέφρι αλλά και με φιλέτο ψαριού.

  1. πηγή: olivemagazine.gr

Related posts

Πατατόπιτα νηστίσιμη με χωριάτικο φύλλο

editor

Κέικ λαχανικών

editor

To Pelagos κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live