Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο γλυκόξινο

Για 6 ολόκληρες μερίδες!

Υλικά

Για τη σάλτσα και το τελείωμα

75 γρ. ηλιέλαιο
350 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
350 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρό καρέ
500 γρ. χυμός πορτοκαλιού
3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
70 γρ. ξύδι
60 γρ. κέτσαπ
ανανάς
350 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα
25 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. νερό
12 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος σε ροδέλες
τηγανητό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι

Για το τηγάνισμα του κοτόπουλου

1.000 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 αυγά, χτυπημένα
κορν φλάουρ
ηλιέλαιο
αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα και το τελείωμα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το ξύδι και την κέτσαπ και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τον ανανά και πήζουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ που έχουμε αραιώσει στα 100 γρ. νερό. Αλατίζουμε και μαγειρεύομε για 2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο, τον κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για το τηγάνισμα του κοτόπουλου

Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο. Περνάμε το κοτόπουλο από το αυγό, μετά από το κορν φλάουρ και μετά λαδώνουμε καλά με αρκετό ηλιέλαιο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο ώστε όταν τηγανίζεται το κοτόπουλο το λάδι να έρχεται μέχρι τη μέση του ύψους του. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή:yiannislucacos.

Related posts

Γρήγορη πίτσα απο τον Άκη Πετρετζίκη! -(video)

Αναστάσης Δαφνής

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

editor

“Λουκουμάδες” μελιτζάνας

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live