Όπως δείχνει μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Λουντ στην Σουηδία, ένα υπερ-σνακ μπορεί να οφελήσει τον οργανισμό μας ώστε να χάσουμε τα περιττά κιλά, όταν καταναλώνουμε ταυτοχρόνως τροφές με πολλά λιπαρά.
Ο λόγος για το κόκκινο μύρτιλλο ή αλλιώς θαμνόμουρο, που βρίσκεται συνηθέστερα στις σκανδιναβικές χώρες.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου, έδωσαν σε ποντίκια οκτώ διαφορετικα είδη μούρων. Ύστερα από τρεις μήνες, όσα είχαν καταναλώσει κόκκινο μύρτιλλο, έδειξαν αποτελέσματα και μάλιστα καλύτερα από εκείνα τα ποντίκια που είχαν καταναλώσει τροφές με λιπαρά.
Το κόκκινο μύρτιλλο αποδεικνύεται πως μειώνει την χοληστερόλη και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Τα οφέλη του βρίσκονται πιθανότητα στις πολυφαινόλες, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.
Πηγή: onmed.gr