Το κινέζικο φαγητό μπορεί να μην είναι η πιο συνηθισμένη κουζίνα στην χώρα μας.
Υλικά:
1 πακέτο noodles
24 γαρίδες καθαρισμένες
3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ξίδι
1/2 φλιτζ. σόγια
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο τζίντερ σκόνη
Λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Ψιλοκόβετε τον κολίανδρο. Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζετε τα noodles να βράσουν για όσο χρόνο λέει το πακέτο, προσθέτοντας στη κατσαρόλα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Ταυτόχρονα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τις γαρίδες με το φρέσκο κρεμμύδι. Τα τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτετε τη σόγια και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το ξίδι, ανακατεύετε και προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό από τα noodles που βράζουν. Προσθέτετε πιπέρι, λίγο αλάτι γιατί η σόγια είναι αλμυρή, το κόλιανδρο και συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αποσύρετε τα noodles, τα στραγγίζετε, του ρίχνετε λίγο κρύο νερό και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις γαρίδες με τη σάλτσα, ανακατεύετε και είστε έτοιμοι.
Διαβάστε επίσης: