Εύκολη και γρήγορη πίτα!
Υλικά:
- 200 γραμμ. αλεύρι σκληρό
- ¼ κ. γλ. αλάτι
- 100 γραμμ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- 2 κρόκοι χτυπημένοι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
- 1 καυτή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε τα κυβάκια κρύου βουτύρου. Με τ’ ακροδάχτυλα ψιχουλιάζουμε τα υλικά λίγα λίγα κρατώντας ελάχιστο υγρό για την επάλειψη της πίτας.
Ενώνουμε τη ζύμη με το χέρι και τη δουλεύουμε λίγο σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία. Τη βάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζουμε για 5΄ το σοτάρισμα. Προσθέτουμε μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος αναμειγνύουμε το λουκάνικο
Χωρίζουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο. Το στρώνουμε σε στρογγυλό ταψάκι Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο. Πριν καλύψουμε την επιφάνεια, αλείφουμε τις άκρες του πρώτου φύλλου με λίγο χτυπημένο αβγό. Κολλάμε επάνω το δεύτερο φύλλο και με τα δάχτυλα τσιμπάμε τη ζύμη να καλύψει το πάνω με το κάτω φύλλο σαν δαντέλα.
Κάνουμε με μαχαίρι 3 χαρακιές στο κέντρο της πίτας για να βγαίνει ο ατμός. Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια με όσο διάλυμα αβγού περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50΄ περίπου.