Για εκείνους που δεν ζούν χωρίς σοκολάτα!
Υλικά:
- 3 κούπες γάλα με χαμηλά λιπαρά, μοιρασμένο σε 2 δόσεις
- 4 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 αυγό, ολόκληρο
- ½ κούπα & 2 κ.σ. ζαχαρη
- 2 κ.σ. κακάο
- 200 γρ κομματάκια σοκολάτας (χρησιμοποιήστε κουβερτούρα ή υγείας ή γάλακτος ή μισό-μισό)
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. μπράντι ή Grand Marnier (προαιρετικά)
- Φρέσκια σαντιγί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή λεκάνη ανακατέψτε πολύ καλά το γάλα(1/2 κούπα) με το καλαμποκάλευρο. Προσθέστε το κρόκο, το αυγό, την ζάχαρη και το κακάο, και χτυπήστε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το υπόλοιπο γάλα (2 ½ κούπες) σε μεσαία-υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει και μετά απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Ρίξτε την μισή ποσότητα γάλακτος στο μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετήστε την πάλι πάνω στην φωτιά. Χαμηλώστε την φωτιά σε χαμηλή ένταση. Ανακατέψτε το μείγμα διαρκώς (για περίπου 5 λεπτά) μέχρι να αρχίσει η κρέμα να πήζει. Η κρέμα θα πρέπει να γίνει πολύ πηχτή, σαν ένα πολύ πηχτό γιαούρτι.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα απο την φωτιά και προσθέστε τα κομμάτακια σοκολάτας, την βανίλια, και το αλκοόλ έαν επιθυμείτε να βάλετε. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μια μια κουτάλα τοποθετήστε την κρέμα σε κούπες/ποτήρια ή φορμάκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 1 ½ ώρα. Σερβίρετε κρύο και μπορείτε να γαρνίρετε με φρέσκια σαντιγί.
Καλή επιτυχία!
