Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κουτί κανελόνια
- 500 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μπώλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ντοματοχυμό
- λίγο ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 6 κουταλιές αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- 2 αυγά
- 150 γρ. τριμμένο τυρί
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
Πώς το κάνουμε:
- Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τον μισό νταματοχυμό, και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν βράσει προσθέτουμε τον μαϊντανο και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Για την κρέμα:
- Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι, την βάζουμε στο μάτι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να χρυσίσει.
- Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύντας συνεχώς.
- Όταν ζεσταθεί το γάλα, κατευάζουμε την κατσαρολα απο το μάτι και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Την ξαναβάζουμε στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήξει.
- Κατευάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του κιμά στην κρέμα και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ και βάζουμε στον πάτο, λίγο ντοματοχυμό.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια και το μείγμα που θα περισσέψει το περιχύνουμε από πάνω.
- Ρίχνουμε λίγο ακόμα ντοματοχυμό και πασπαλίζουμε με το τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Πηγή: sintagespareas.gr