Βαρέθηκες τις σάλτσες και τα λιπαρά. Φτιάξε τα ζυμαρικά σου με κολοκύθια και κολοκυθάκια και δες την διαφορά.
Υλικά:
- 1.5kg κολοκύθα ξεφλουδισμένη, και κομμένη σε κύβους
- 400g ζυμαρικά
- 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 6 κολοκυθάκια λεπτοκομμένα
- 400g ρεβίθια
- 1/2 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 60ml χυμό λεμονιού
Προετοιμασία:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάλε αντικολλητικό χαρτί και άπλωσε τους κύβους της κολοκύθας. Πασπάλισε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ψήσε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ βράσε τα ζυμαρικά al dente.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε λίγο λάδι και πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και τα ρεβίθια, ανακάτεψε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και συμπλήρωσε με το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό.
Πρόσθεσε όλα τα έτοιμα υλικά στα ζυμαρικά και ανακάτεψε να ανακατευθούν.
Διαβάστε επίσης:
