Απλά τέλειο!!!
Υλικά:
4 καλαμάρια μεγάλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1-1/2 φλ. κινόα βρασμένη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1 πράσο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. σταφίδα
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. άνηθος
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο σπανάκι
Για τη σάλτσα
300 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
λίγο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία:
Σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και αφήνουμε για 3′-4′. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση.Γεμίζουμε τα καλαμάρια. Στερεώνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Κάνουμε μια στρώση σπανάκι στο ταψί. Ακουμπάμε τα καλαμάρια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε τα καλαμάρια και ψήνουμε για 20′-25′ στους 180 βαθμούς.