Gossipstory.gr
Γεύσεις

Γρανίτα καρπούζι

Δροσερό και ελαφρύ, παγωμένο ρόφημα.

Υλικά:

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, ανακατευτούμε 1/2 φλ. νερό με 3/4 φλ. ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί, για περίπου 2 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι με το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το παγώνουμε για 30 λεπτά.

Με ένα πιρούνι ανακατευτούμε τη γρανίτα κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτη, περίπου 3 ώρες.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. νερό και 1/2 φλ. ζάχαρη με τα κάρδαμο και τα αφήνουμε να πάρει βράση.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 2 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να παγώσει για 5 λεπτά.

Σουρώνουμε το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο.

Αφρατεύουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι.

Βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το σιρόπι κάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως.

Related posts

Παρφέ σοκολάτας σε τούρτα

editor

Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Γιάννης Μαυρίδης

Εύκολα και γρήγορα μικρά πιτσάκια για τα παιδιά

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live