Gossipstory.gr
Γεύσεις

Γλυκόξινο κοτόπουλο με σουσάμι

Μια συνταγή για όλα τα γούστα!

Υλικά:

  • 1/2 φλ μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1/4 φλ κέτσαπ
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι, λιωμένες
  • 1 κιλό περίπου μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα, τεμαχισμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 φλ ρύζι μακρύκοκκο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, για γαρνίρισμα
  • σουσάμι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το λιωμένο κόκκινο πιπέρι.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για 30 λεπτά ή και περισσότερο στο ψυγείο.

Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

20 λεπτά πριν το σερβίρισμα, μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη συνοδεία ρυζιού και πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Related posts

Οι συντάκτες του BS24 προτείνουν σνακ με κοτόπουλο για όλες τις ώρες!

Αναστάσης Δαφνής

Κροκέτες με ζαμπόν και τυρί

Γιάννης Μαυρίδης

Κουλουράκια με σοκολάτα

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live