Υλικά:
Για το κοτόπουλο
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπαστουνάκια και βρασμένα
500 γρ αλεύρι
8 γρ μαγιά (ένα φακελάκι)
μια πρέζα ζάχαρη
νερό όσο χρειαστεί
1 1/2 κγ αλάτι
Για την γλυκόξινη
πιπεριά κόκκινη-πράσινη-πορτοκαίι κομμένες σε καρε
1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
2 καρότα σε ροδέλες λεπτές
1 κούπα ξύδι
1 κουπα ζάχαρη
μισή κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
μισή κούπα χυμό ανανά
μισή κούπα πουμαρό
1 κουταλιά αλάτι
2 κουταλάκια κόρν φλάουερ
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε το χυλό και τον σκεπάζετε με βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει. Βράζετε το κοτόπουλο και το βάζετε στην άκρη. Βάζετε όλα τα υγρά υλικά της σάλτσας και όταν πάρει βράση προσθέτετε το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να δέσει. Σε κατσαρόλα σοτάρετε σε λίγο λάδι τα λαχανικά τόσο ώστε να «κρατάνε» λίγο. Βράστε μπόλικο σπορέλαιο σε κατσαρόλα και τηγανίστε το κοτόπουλο αφού το βουτήξετε στο χυλό. Όταν τελειώσετε με τους λουκουμάδες ρίξτε το στα λαχανικά και προσθέστε τη γλυκόξινη.