Μια καλοκαιρινή συνταγή για χορτοφάγους, ωμοφάγους και λάτρεις των λαχανικών!
Πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια και αρχίστε να το «κόβετε» σε λεπτές φλούδες με ένα μαντολίνο ή αν δεν έχετε, με το ειδικό εργαλείο ξεφλουδίσματος. Ψιλοκόψτε τις καυτερές πιπεριές. Στύψτε το λεμόνι και προσθέστε την σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και το ελαιόλαδο, και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας ως τελευταία πινελιά τα φύλλα του βασιλικού. Έτοιμη η πιο καλοκαιρινή σαλάτα!
Υλικά:
4 μικρά και φρέσκα κολοκυθάκια πράσινα και κίτρινα
1–2 φρέσκες καυτερές πιπεριές
1 λεμόνι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κουταλιά σκόνη μουστάρδας
λίγη αλάτι
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Διαβάστε επίσης:
Tα πιο γευστικά σκορδόψωμα!
