Υλικά:
- 300 γρ. φάβα
- Περίπου ένα λίτρο νερό
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- αλάτι
- 30γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
- Λίγο ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
- Βάλε τη φάβα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό, αλάτισε και αφού αρχίσει να σιγοβράζει, χαμήλωσε τη φωτιά σκέπασε και άφησε να ψηθεί για 1 με 2 ώρες, ανακατεύοντας διαρκώς
- Πολτοποίησε τη φάβα με μίξερ χειρός ή βάζοντας σε μερίδες στο μπλέντερ. Πρόσθεσε και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε. Δοκίμασε και συμπλήρωσε αλάτι ή λάδι αν χρειαστεί
- Ψιλόκοψε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και βάλε την κάπαρη, τηγανίζοντας ώσπου να βγάλει όλους τους αφρούς της και αν γίνει τραγανή.
- Βάλε τη φάβα σε πιάτο, πρόσθεσε από πάνω μπόλικο κρεμμύδι και κάπαρη και ράντισε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο
- Σέρβιρε
Πηγή: tlife.gr