Με μεγάλο νικητή τον Εκτορα Μποτρίνι δόθηκαν χθες βράδυ τα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2014.
Μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική κουζίνα και στις λεπτές γαστρονομικές γεύσεις που προσφέρουν τα μεγαλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα.
Ο Εκτορας Μποτρίνι κρατά για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα(Etrusco – Κέρκυρα ) ενώ βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια του, στην Αθήνα και τη Ρόδο.
Είναι σημαντικό ότι οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους αποτελούν το 26% του συνόλου και είναι τα εστιατόρια «Abovo», «Anassa», «Bill & Coo», «Botrini’s Rodi», «Ντομάτα» και «Σελήνη». Την ίδια στιγμή τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανανεώθηκαν στο ίδιο ποσοστό με τα «Botrini’s» (σε Αθήνα και Ρόδο ), «Funky Gourmet», «Hytra» και «Γαλάζια Hytra», «Bill & Coo», «Τηλέμαχος Art Grill», «Apocalypsis», «Αλάτσι», «Έξι Κλειδιά» και «Ψαράκι».
Στη βραδιά έδωσαν το παρόν επώνυμοι από όλους τους χώρους.
Κάτια Δανδουλάκη, Τάκης Ζαχαράτος
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Γωγώ Μπρέμπου
Ντίνα Νικολάου