Gossipstory.gr
Γεύσεις

Cordon Bleu (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Συστατικά για το Cordon Bleu
4 στήθη κοτόπουλου
1 κ.τ.γ σκόνη κρεμμύδι
1 κ.τ.γ σκόρδο σκόνη
16 φέτες τυρί έμμενταλ
16 φέτες ζαμπόν
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
3 αυγά
Φρυγανιά τριμμένη ή πανκο
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
Για την σάλτσα
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
400 ml γάλα
150 γρ παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι

Η συνταγή για τα Cordon bleu
Σε ένα μπολ βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και προσθέτουμε, σκόνη κρεμμύδι, σκόνη σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας μας.
Βάζουμε ένα φιλέτο κοτόπουλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και χτυπάμε ώστε να ανοίξει το φιλέτο με έναν πλαστή.
Αφαιρούμε την πάνω πλευρά της μεμβράνης αλείφουμε μουστάρδα ντιζόν.
Προσθέτουμε 4 φέτες τυρί και 4 φέτες ζαμπόν και σοκάρουμε με την μεμβράνη.
Πρέπει να σκεπαστεί όλο με μεμβράνη και α τυλίγουμε καλά σαν καραμέλα.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο (30 λεπτά)
Σε ένα μπολ έχουμε το αλεύρι, βουτάμε εκεί μέσα το κοτόπουλο και στην συνέχεια στο μείγμα αυτών που έχουμε χτυπήσει καλά και τέλος στην φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα για 10-12 (170 βαθμούς) λεπτά περίπου και στραγγίζουμε σε χαρτί.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα.
Για την σάλτσα
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν δέσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο.

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Για να δείτε την μελιτζάνα με άλλο μάτι!

supervisor

Μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια

supervisor

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live