Ακόμα να τα δοκιμάσεις;
Λαχταριστά brownies με λευκή και μαύρη σοκολάτα. Ιδανικό και για παιδικά πάρτι
Υλικά:
Για τα brownies
- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αυγά μέτρια
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κακάο
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Για τα brownies
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C Στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τις κουβερτούρες ψιλοκομμένες, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-20 δευτερόλεπτα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25×32 εκ., καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
Για την επικάλυψη
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία κρέμα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το brownies.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.
Πηγή:akispetretzikis.