Οι baby πατάτες μαγειρεύονται γρήγορα, είναι εντυπωσιακές και πεντανόστιμες!
Υλικά:
500 γραμ. baby πατάτες
1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη ή βούτυρο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατάτες που θα βρούμε. Τις πλένουμε πάρα πολύ καλά αφού θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες σε τέσσερα ή έξι κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Δεν θέλουμε να κάνουν κρούστα, απλά να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μελώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
Διαβάστε επίσης:
