Της σερβίρετε ζεστές και μπορείτε να τις φάτε σκέτες, με μέλι και κανέλα ΑΛΛΑ και σοκολάτα..
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κ.γ.baking powder
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 1/2 με 1 3/4 κούπες γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Διαδικασία:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, την ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά με την 1 1/2 κούπα γάλα και προσθέστε το στο μείγμα με το αλεύρι, χρησιμοποιώντας το σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Αν το μείγμα σας προκύψει πολύ πηχτό, αραιώστε το με λίγο γάλα. Ρίξτε περίπου 1/4 της κούπας μείγμα σε βουτυρωμένο ζεστό τηγάνι.Ψήστε την μέχρι να κάνει φουσκάλες και να έχει ψηθεί στις άκρες. Γυρίστε την να ψηθεί και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Διαβάστε επίσης: