Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μπισκοτένια τσουρεκάκια

Υλικά:

250 γραμμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γραμμ. ζάχαρη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 πορτοκάλια ζουμερά, θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα (ακέρωτα και βιολογικά)
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 βανίλια
1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ
700 γραμμ. περίπου (όσο πάρει) αλεύρι
διάλυμα αυγού για το άλειμμα

Προετοιμασία:

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ με το σύρμα για 5΄-6΄, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα, για 6΄-7΄ επιπλέον. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό, πάνω από τον κάδο γιατί φουσκώνει και χύνεται, και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Λίγο λίγο, και ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν θέλουν πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30΄. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού. Τα ψήνουμε στους 180 C για 25΄-30΄, να ροδίσουν.

Να θυμάστε ότι:
Μπορεί να τα λέμε στα νησιά του Αιγαίου «μπισκοτένια τσουρεκάκια», ωστόσο πρόκειται για κουλουράκια μυρωδάτα, αφράτα και λαχταριστά.

Related posts

Pancakes μπουγάτσα

Γιάννης Μαυρίδης

Για ακόμη μία σεζόν το Pink Flamingo «μετακομίζει» στο SOMEWHERE

Γιάννης Μαυρίδης

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live