Είναι υγιεινό, γρήγορο και πάνω απ’όλα νόστιμο. Μια γρήγορη συνταγή και ιδανικό ορεκτικό για την Πρωτομαγιά.
Υλικά:
2 μεσαίες μελιτζάνες
2 μεσαία κολοκύθια
3 πιπεριές χρωματιστές
1 τσαμπί ντοματίνια (κεράσια)
1/2 κούπα ελιές κομμένες σε ροδέλες
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
λίγο φρέσκο θυμάρι
μισή κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ρηχό ταψάκι βάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες, με τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Τα αφήνετε να κρυώσουν. Απλώνετε τη σφολιάτα σε ένα καλά λαδωμένο ταψάκι. Πασπαλίζετε τον πάτο με την μισή παρμεζάνα. Απλώνετε τα λαχανικά από πάνω και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε την τάρτα για περίπου 25 λεπτά.
Διαβάστε επίσης: