Gossipstory.gr
Γεύσεις

Νόστιμα νηστίσιμα σκαλτσούνια… για αμαρτίες

Υλικά

Για την ζύμη:

1 κούπα αραβοσιτέλαιο

1/2 κούπα λευκό κρασί

1 σφηνάκι κονιάκ

1/2 κ.γλυκού σόδα

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλυκού baking powder

 

Για την γέμιση:

Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

1/2 κούπα σταφίδες

1/2 κ.γλυκού κανέλα τριμμένη

1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι,το κρασί το κονιάκ με την σόδα όπου έχουμε διαλύσει την σόδα,ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.

Σε μπολ βάζουμε την μαρμελάδα,τα καρύδια,τις σταφίδες,κανέλα,γαρίφαλο και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε λίγη ζύμη σαν ένα μεγάλο καρύδι και με την παλάμη μας το πιέζουμε να απλώσει και βάζουμε λίγη γέμιση το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και με πιρουνάκι το πιέζουμε στην άκρη.

Τα ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.Όταν ετοιμαστούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και προαιρετικά κανέλα.

Καλή επιτυχία!

Related posts

Γιορτινή πατατοσαλάτα

supervisor

Ατομικό παστίτσιο

Γιάννης Μαυρίδης

Βραδιά γευσιγνωσίας στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του NATU Restaurant από την ομάδα του Crudo

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live