Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σοκολατένιο υγρό κέικ με υπογραφή Καλλίδη

ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ απο τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα):

  • 350 γρ. σοκολάτα
  • 100 γρ.  βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.σούπας κακάο
  • 4 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 κ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • 4 αυγά

 

Για τη σως:

  • 300 γρμ ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας
  • 1 κ.σούπας βούτυρο

cake

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τη ζάχαρη της σως μαζί με τη γλυκόζη να γίνουν καραμέλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε τη σως να κρυώσει. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, το γάλα και τη ζάχαρη σε  χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το κακάο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στη ζύμη το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Παράλληλα προσθέτουμε στη ζύμη και τα αυγά ένα – ένα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα μεγάλη ή μικρά φορμάκια και μοιράζουμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα, τη μεγάλη φόρμα 35 λεπτά και τα φορμάκια για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και σως καραμέλας.

Συνταγή απο την εκπομπή «Ελένη»

 

Related posts

Νέα συνεργασία της Β.Σ.Καρούλιας με την Μικροζυθοποιία SEPTEM

Αναστάσης Δαφνής

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα, ζαμπόν και τυριά

editor

Ψητές σαρδέλες με λαδολέμονο

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live