Μια ιδιαίτερη ζαμπονοτυρόπιτα που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους.
ΥΛΙΚΑ
8 φύλλα κρούστας
500 ml γάλα
350 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. τυρί τριμμένο gouda
50 γρ. θρυμματισμένη φέτα
4 medium αυγά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά ώστε να σπάσουν τα αυγά και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τα τυριά, το ζαμπόν, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 33Χ25, το λαδώνουμε και απλώνουμε ένα φύλλο. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι ακόμα, απλώνουμε σταυρωτά άλλο ένα φύλλο και κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 4 φύλλα.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τα τυριά και τα καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά. Αν προεξέχουν τα φύλλα, τα τυλίγουμε και αυτά πρώτα μέσα.
Χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com