Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σπιτικό Παγωτό

Εύκολο και απλό!

Υλικά
Για το παγωτό βανίλια:
250 ml κρέμα γάλακτος
250 ml γάλα
4 κρόκους αβγών
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια στικ

Για το παγωτό σοκολάτα:
250 ml κρέμα γάλακτος
250 σοκολατούχο γάλα
4 κρόκους αβγών
100 γρ. ζάχαρη

Για το παγωτό καραμέλα:
250 ml κρέμα γάλακτος
250 ml γάλα
4 κρόκους αβγών
100 γρ. ζάχαρη
200 σάλτσα καραμέλας

Εκτέλεση
Για το παγωτό βανίλια
Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα και τη βανίλια να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς. Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες). Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.
Για το παγωτό σοκολάτα
Βάζουμε το σοκολατούχο γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς. Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες). Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.
Για το παγωτό καραμέλα
Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την καραμέλα και ομογενοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες). Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.

Related posts

Κέικ καρότου με γλάσο από κρέμα τυριού και καστανή ζάχαρη

editor

Ο Άρης Σκλαβενίτης & το Δειπνοσοφιστήριον ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπόσχονται συνδυασμούς που θα μαγέψουν τους γευστικούς σας κάλυκες.

Γιάννης Μαυρίδης

Μυστικό μακροζωίας…τα καυτερά φαγητά

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live