Η αγαπημένη χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και άρωμα πορτσίνι με τα λιγότερα υλικά και με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο.
Συστατικά για την χοιρινή τηγανιά
2 τμχ ψαρονέφρι
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ βούτυρο
400 γρ μανιτάρια στρογγυλά λευκά
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.τ.σ βασιλομανίταρο(πορτσίνι)
1 κύβο μανιταριού
70 ml κρέμα γάλακτος 35% (προαιρετικά)
1 κ.τ.γ αλεύρι
50 ml λευκό κρασί
1 κ.τ.σ σόγια σώς
αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε τα μανιτάρια στα 4.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το ψαρονέφρι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, αν χρειαστεί βάζουμε 1 κ.τ.σ βούτυρο και σωταρούμε ανακατεύοντας. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και σωτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κύβο και 50 ml ζεστό νερό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πορτσίνι το αποξηραμένο (που το έχουμε βάλει στο μούλτι για να γίνει σκόνη) και την σόγια σώς.
Βράζουμε το μείγμα να δέσει. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κατσαρό μαϊντανό.
Πηγή:petros-syrigos.com