Gossipstory.gr
Γεύσεις

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και παρμεζάνα

Πεντανόστιμα και θρεπτικά

Υλικά Συνταγής
400 γραµ. λαχανάκια Βρυξελλών
3 κ.σ ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
2 χοντρές φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)
3 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ κρέμα βαλσάμικου
2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα ή φλούδες παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Για τα λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.

Κόβουμε τα λαχανάκια κατά μήκος στη μέση. Τα βάζουμε σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Απλώνουμε καλά τα υλικά να γίνουν μια στρώση κι όχι το ένα πάνω στο άλλο.

Ψήνουμε για 30 ΄μέχρι να ροδίσουν τα λαχανάκια και το μπέικον. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε 1 φορά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με κρέμα βαλσάμικου. Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε ζεστά σαν συνοδευτικό πλάι σε κρέας ψητό, πουλερικά ή τα τρώμε σκέτα σαν ορεκτικό με φλούδες παρμεζάνας.

 

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Τάρτα κρεμμυδιού

supervisor

Ιαπωνική κουζίνα και δροσερά κοκτέιλ στο ΝΥΧ Jananese Rooftop Gastrobar

Αναστάσης Δαφνής

Το γλυκό που… δεν παχαίνει αλλά αδυνατίζει! Μους λεμόνι με φράουλες

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live