Γι’ αυτό το γλυκό δεν μπορείς να πεις πολλά, παρά μόνο αν το δοκιμάσεις!
Υλικά
500 γραμ. κουβερτούρα
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμ. άχνη ζάχαρη
300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γραμ. ρούμι
1 φάκελο τριμμένο μπισκότο
Για γαρνίρισμα
χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
κόκκινα φρούτα
άχνη ζάχαρη
φιστίκια καραμελωμένα
κράνμπερις
Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε μια μακρόστενη φόρμα. Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της). Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη. Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν. Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το ρούμι και την κρέμα γάλακτος.
Τέλος, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα. Αδειάζουμε το γλυκό στη φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει. Το αφήνουμε για 20΄ σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια – φέτες.
Βάζουμε κόκκινα φρούτα σε μπολ (φρούτα δάσους, κράνμπερι, φράουλες κλπ), πασπαλίζουμε με άχνη και τα ζουλάμε με τα χέρια να λιώσουν. Σερβίρουμε μια φέτα Μαρκίζ σοκολάτας, γαρνίρουμε με χτυπημένη κρέμα, περιχύνουμε με την σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.
Πηγή:argiro
