Gossipstory.gr
Γεύσεις

Πατατόπιτα

Πεντανόστιμη και με λίγα υλικά! 

Θα ξετρελαθείτε! 

Για το φύλλο:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύδι
  • νερό

Για την γέμιση:

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 1 αυγό
  • 100 γραμμάρια αγελαδινή φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο
  • 1 κούπα γάλα

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τις πατάτες.
  • Μόλις βράσουν, τις λιώνουμε σε ενα μπωλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, το αυγό, την φέτα και το γάλα.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι, λίγο ξύδι, και νερό (όσο πάρει) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.
  • Αλείφουμε ένα μεσαίο ταψί με λάδι.
  • Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε και αυτό με λάδι.
  • Το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 πόντους.
  • Βάζουμε το μισό μίγμα.
  • Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε και αυτό στο ταψί.
  • Και αυτό το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 πόντους.
  • Το αλείφουμε και αυτό με λάδι και βάζουμε το υπόλοιπο μίγμα.
  • Ανοίγουμε και το τελευταίο φύλλο και το βάζουμε στο ταψί, ομοίως με τα προηγούμενα.
  • Πιάνουμε και τα τρία φύλλα και τα τυλίγουμε στριφτά γύρω-γύρω στο ταψί.
  • Αλείφουμε τέλος με λάδι.
  • Βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως την ραντίζουμε με νερό (αυτό βοηθά το φύλλο να μαλακώσει).

Πηγή:akispetretzikis

Related posts

Κορμός λευκής σοκολάτας

editor

Νόστιμη Πρωτοχρονιάτικη Σαλάτα για… αποτοξίνωση

supervisor

Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με καβουρόψιχα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live