Πεντανόστιμη και με λίγα υλικά!
Θα ξετρελαθείτε!
Για το φύλλο:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύδι
- νερό
Για την γέμιση:
- 5 μεγάλες πατάτες
- 1 αυγό
- 100 γραμμάρια αγελαδινή φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμο
- 1 κούπα γάλα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες.
- Μόλις βράσουν, τις λιώνουμε σε ενα μπωλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, το αυγό, την φέτα και το γάλα.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι, λίγο ξύδι, και νερό (όσο πάρει) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.
- Αλείφουμε ένα μεσαίο ταψί με λάδι.
- Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε και αυτό με λάδι.
- Το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 πόντους.
- Βάζουμε το μισό μίγμα.
- Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε και αυτό στο ταψί.
- Και αυτό το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 πόντους.
- Το αλείφουμε και αυτό με λάδι και βάζουμε το υπόλοιπο μίγμα.
- Ανοίγουμε και το τελευταίο φύλλο και το βάζουμε στο ταψί, ομοίως με τα προηγούμενα.
- Πιάνουμε και τα τρία φύλλα και τα τυλίγουμε στριφτά γύρω-γύρω στο ταψί.
- Αλείφουμε τέλος με λάδι.
- Βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως την ραντίζουμε με νερό (αυτό βοηθά το φύλλο να μαλακώσει).
Πηγή:akispetretzikis