Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή!
Υλικά:
- 3 φιλέτα μπακαλιάρου
- 15 σπαράγγια, καθαρισμένα
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδo
Για τη σάλτσα:
- 1 φλ λευκό κρασί
- 1/4 κρεμμύδι, πολτοποιημένο
- 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. γάλα ημιαποβουτυρωμένο
- 12 κ.σ. βούτυρο, σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση:
Για τα ρολάκια:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και βάζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά. Βγάζουμε τα σπαράγγια και αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με πάπρικα και αλατοπίπερο.
Βάζουμε 5 σπαράγγια πάνω σε κάθε φιλέτο.
Τυλίγουμε το φιλέτο γύρω από τα σπαράγγια και ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδες.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και βάζουμε τα φιλέτα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, το κρεμμύδι και το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε μέχρι να μειωθεί σε 1/4 φλ.
Προσθέτουμε το γάλα και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, έναν κύβο τη φορά.
Όταν λιώσει το βούτυρο, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, αλλά να είναι αρκετά σφιχτή η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αν θέλουμε, μπορούμε να αφαιρέσουμε τα κρεμμύδια από τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ρολάκια μπακαλιάρου με συνοδεία σάλτσας βουτύρου.