Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ψητή πάπια με σάλτσα από κεράσια

Για το γιορτινό τραπέζι!

Υλικά:

Για την πάπια:
2 κιλά πάπια ολόκληρη
1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
1 ξυλάκι κανέλας
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

Για τη σάλτσα:
4 φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 φρέσκο κρεμμύδι εσαλότ, λεπτοκομμένο
1/2 καυτερή πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, λεπτοκομμένη
2 φλ κεράσια, χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γ. κόκκινο ξύδι

Εκτέλεση:

Βγάζουμε την πάπια από το ψυγείο 45 λεπτά πριν τη μαγειρέψουμε.

Την πλένουμε μέσα και έξω και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από το μισό πορτοκάλι. Κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε το υπόλοιπο μισό σε τετράγωνα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Βάζουμε μέσα στην πάπια την κανέλα, το θυμάρι και τα κομμάτια πορτοκαλιού.

Την μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Αλατίζουμε το εξωτερικό της.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.

Για τη σάλτσα:

Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού το ένα πάνω στο άλλο και ρολάρουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τσίλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού.

Τοποθετούμε τα κεράσια σε ένα μπολ και τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι για να βγάλουν χυμό.

Ρίχνουμε τα κεράσια στο μείγμα βασιλικού και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Αλατίζουμε και αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη.

Χαράζουμε την πάπια στο στήθος και την ανοίγουμε.

Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Related posts

Μηλόπιτα με λάδι και ταχίνι -Αγίου Ορους-

supervisor

Μελιντζανόπιτα

supervisor

Κέικ καρύδας νηστίσιμο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live