Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και μπέικον

Πεντανόστιμο!!!!

Υλικά:

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 6 μπούτια κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
  • 8 μανιτάρια, πλυμένα και κομμένα
  • 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο και τηγανισμένο
  • 1 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 φλ νερό
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 κγ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, χοντροκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυροσε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα στρώμα και τα ροδίζουμε σε υψηλή φωτιά για περίπου 2 1/2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

Γυρνάμε με μια τσιμπίδα τα μπούτια, ώστε το αλεύρι να πάει παντού.

Βάζουμε το κρασί και το νερό και ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά.

Προσθέτουμε το μπέικον και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε με το καπάκι.

Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Γαρνίρουμε με το μαϊντανό (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

Related posts

Ψαρονέφρι με γιαούρτι και ginger

editor

Πεϊνιρλί με ζαμπόν και τυρί

Γιάννης Μαυρίδης

Πέννες με τόνο, κάπαρη και άνηθο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live