Ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά είναι οι τηγανητές μπανάνες!
Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε την παρακάτω συνταγή, που είμαστε σίγουροι ότι θα την λατρέψετε.
Υλικά:
- 5 μπανάνες
- 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 80 ml σόδα
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στη μέση.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι.
4. Βουτάμε τα κομμάτια της μπανάνα στο μείγμα και της τηγανίζουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά έτσι ώστε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
5. Τέλος, βάζουμε τις μπανάνες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
Σερβίρετε με λιωμένη κουβερτούρα ή μέλι!
