Gossipstory.gr
Υγεία & Ομορφιά

5+1 υγιεινές τροφές που καταναλώνεις με λάθος τρόπο

Κάθε φορά που παίρνεις την απόφαση να ακολουθήσεις υγιεινή διατροφή, δίνεις κυρίως προτεραιότητα στις τροφές που επιλέγεις να πλαισιώνουν το διατροφολόγιό σου και όχι τόσο στον τρόπο με τον οποίο θα τις καταναλώσεις.

Ο λάθος ωστόσο τρόπος μπορεί να κοστίσει σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ενέργεια. Παρακάτω, θα βρεις μερικές από τις υγιεινές τροφές που συνηθίζεις να καταναλώνεις με λανθασμένο τρόπο, αλλά και πώς μπορείς να το κάνεις σωστά. Ξεκίνα από τώρα κιόλας, να κερδίζεις το 100% των συστατικών που μπορεί να σου χαρίσει ένα γεύμα.

6 υγιεινές τροφές που καταναλώνεις με λάθος τρόπο:

Γλυκοπατάτες:

Υψηλή σε βιταμίνη Α και γεμάτη με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, η γλυκοπατάτα είναι ένα από τα τρόφιμα που θα πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή σου. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τον τρόπο μαγειρέματος, αφού αν τις τηγανίσεις, όπως μπορεί να συνηθίζεις, θα μειώσεις κατά πολύ τη διατροφική τους αξία αφού προσθέτεις μεγάλες ποσότητες λίπους και θερμίδων. Προτίμησέ τις βρασμένες και αν θέλεις να είναι τραγανές προτίμησε να τις μαγειρέψεις στο φούρνο σε ένα αντικολλητικό ταψί με ελάχιστο λάδι. Ακολούθησε το ίδιο και για τις κλασικές πατάτες.

 

Φυστικοβούτυρο:

Αποτελεί μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και ένα από τα καλύτερα σνακ πριν την προπόνηση. Το φυστικοβούτυρο θα πρέπει απλά να φτιάχνεται από την πολτοποίηση των φιστικιών. Πολλές φορές, τα έτοιμα φυστικοβούτυρα περιέχουν πολλή ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά. Προτίμησε λοιπόν να φτιάχνεις το δικό σου.

 

Μπρόκολο:

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να καταναλώσουν ωμά τέτοιου είδους λαχανικά και προτιμούν να τα βράζουν. Ωστόσο, το να βράζεις το μπρόκολο, μπορεί να είναι… παραδοσιακή μέθοδος μαγειρέματος, αλλά δεν είναι και η πιο υγιεινή, αφού κάνει τη διατροφική αξία να μειωθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου. Προτίμησε να το σοτάρεις ελαφρώς για λίγα μόνο λεπτά προκειμένου να είναι πιο μαλακό, χωρίς να χάνει τη θρεπτική του αξία.

 

Αποξηραμένα φρούτα:

Ναι, μπορεί να αποτελούν μια υγιεινή και εύκολη επιλογή για σνακ, αφού μπορείς να τα έχεις πάντα μαζί σου, όμως είναι λάθος να πιστεύεις πως όλα τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά. Απόφυγε να καταναλώνεις εκείνα που έχουν επικάλυψη ζάχαρης.

 

Φασόλια:

Τα φασόλια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε λιπαρά, γι ‘αυτό και πρέπει να έχουν βασικό ρόλο στην υγιεινή σου διατροφή. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι προτιμάς τις κονσέρβες που σου γλυτώνουν χρόνο και κόπο. Ωστόσο, τα κονσερβοποιημένα φασόλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο αλλά και συντηρητικά.

 

Μήλο:

Ένα μήλο αποτελεί το τέλειο σνακ αφού είναι γλυκό, ζουμερό και γεμάτο φυτικές ίνες που μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις βιταμίνες και συστατικά βρίσκονται στο φλοιό του, που συνηθίζεις να καθαρίζεις, με αποτέλεσμα να πετάς πολλά από τα θρεπτικά του συστατικά. Προτίμησε να το ξεπλένεις πολύ καλά και να το τρως μαζί με τη φλούδα του.

Πηγή: missbloom.gr

Related posts

10 μαγικά χτενίσματα που αδυνατίζουν το πρόσωπο σου! (Σε δείχνουν τουλάχιστον 3 κιλά κάτω!)

Αναστάσης Δαφνής

3 τρόποι για να μην σκάνε τα χείλη σου!

editor

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live